فلوتر توالت فرنگی چیست؟ [انواع فلوتر توالت فرنگی]

نیلوفر علیزاده
23 اسفند 1402
فلوتر توالت فرنگی چیست؟ [انواع فلوتر توالت فرنگی]

اگر نمی‌دانید فلوتر توالت فرنگی چیست؟ و مکانیزم عملکرد آن به چه صورت است؟ در این مطلب از عمرانیاز می‌خواهیم با این قطعه بیشتر آشنا شویم و علاوه بر معرفی آن، بررسی انواع فلوتر، نحوه مکانیزم فلوتر را نیز بیان کنیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

فلوتر توالت فرنگی چیست؟

"در توالت فرنگی‌های قدیمی قطعه بنام شناور وجود داشت که دارای چند جز مختلف می‌شد و همواره توپ بادکنکی شکل آن روی سطح آب مخزن شناور بود. امروزه تمامی این اجزا در یک ساختار قرار گرفته‌اند و به آن فلوتر گفته می‌شود. البته شناور هم یکی از انواع فلوتر است و گاه با این نام شناخته می‌شود."

فلوتر مهم‌ترین قطعه در مخزن توالت فرنگی است و بیشتر دلایل خرابی توالت فرنگی مربوط به عدم عملکرد نادرست این قطعه می‌شود. بنابراین با شناخت بهتر این قطعه به راحتی متوجه می‌شوید علت مشکلات و خرابی فلوتر توالت فرنگی چیست؟

وظیفه فلوتر چیست؟

فلوتر وظیفه آبگیری و پر کردن مخزن سیفون را بر عهده دارد و باید آب را در اندازه درست وارد مخزن کند و به موقع جریان آب را قطع نماید. اگر آب به حد کافی در مخزن وارد نشود، فرایند تخلیه به طور کامل انجام نمی‌شود و اگر بیش از حد وارد مخزن شود، آب سرریز می‌کند.

همچنین فلوتر امکان تخلیه را نیز فراهم می‌کند. هنگام سیفون کردن با فشار دادن زمانه، دریچه متصل به فلوتر باز شده آب جریان یافته فرایند سیفون کردن انجام می‌شود.

اگر فلوتر نتواند جریان آب را به موقع قطع کند و یا آبگیری را به اندازه کافی انجام ندهد، توالت فرنگی با مشکل مواجه می‌شود و لازم است جهت تعمیر یا تعویض این قطعه اقدام کرد.

فلوتر توالت فرنگی چیست

معرفی انواع فلوتر

فلوتر یکی از مهم‌ترین قطعات سیفون است و وظیفه بسیار مهمی را بر عهده دارد. این قطعه ابتدا یک ساختار داشت و در گذر زمان طراحی آن پیچیده‌تر شد تا عملکرد بهتر و دقیق‌تری را از خود نشان دهد. فلوتر خود انواع مختلفی دارد که در ادامه معرفی شده‌اند.

انواع فلوتر توالت فرنگی:

  • فلوتر توپ و اهرم
  • فلوتر فنجانی
  • فلوتر داخلی
  • فلوتر دو زمانه

در ادامه هرکدام را توضیح می دهیم.

فلوتر توپ و اهرم

اگر می‌خواهید بدانید قدیمی‌ترین و ساده‌ترین مدل فلوتر توالت فرنگی چیست؟‌ باید بگوییم مدل توپ و اهرم است.

در این مدل که یک مدل قدیمی هم است، فلوتر از دو بخش توپ بادکنکی و اهرم تشکیل شده است. این مدل را بیشتر با نام شناور می‌شناسند. توپ شناور با نخ یا زنجیر به اهرم کنترل کننده متصل شده است. توپ بادکنک شکل روی سطح آب شناور است و با کاهش و افزایش حجم آب بالا و پایین می‌رود با حرکت آن اهرم شیر آبگیری باز و بسته می‌شود. هنگامی که توپ پایین می‌آید، با زنجیر اهرم را می‌کشد و دریچه ورودی باز می‌شود. با پر شدن مخزن سطح آب بالا آمده و توپ هم بالا می‌آید و در نهایت دریچه ورودی بسته می‌شود.

انواع فلوتر توالت فرنگی

فلوتر فنجانی

علت نامگذاری این فلوتر به شکل ظاهری آن و شباهتش به فنجان برمی‌گردد. بخش فنجانی شکل به صورت عمودی در کنار شیر آبگیری قرار گرفته است. بخش فنجانی تغییر سطح آب را تشخیص داده و موجب باز و بسته شدن دریچه آبگیری می‌شود.

فلوتر داخلی

فلوتر داخلی از دو مدل قبلی پیشرفته‌تر است و نسخه کامل شده فلوتر فنجانی است. در این مدل فنجان در داخل ساختار فلوتر قرار گرفته و سطح آب را به طور دقیق تری نسبت به مدل قبلی تنظیم می‌کند. در این مدل امکان مشاهده بخش فنجانی به راحتی وجود ندارد.

فلوتر دو زمانه

پیشرفته‌ترین نوع فلوتر در حال حاضر فلوتر دو زمانه است. امروز در بیشتر مدل‌های توالت فرنگی از این نوع فلوتر استفاده می‌شود و تمامی توالت فرنگی‌هایی که دارای سیستم سیفون دو زمانه هستند مجهز به این سیستم می‌باشند.

این نوع فلوتر دارای دو دکمه کوچک و بزرگ می‌باشد هر یک از این دکمه‌ها حجم مشخصی از آب را تخلیه می‌کند و به این صورت می‌توان در میزان مصرف آب نیز صرفه جویی کرد.

ساختار فلوتر دو زمانه پیشرفته و پیچیده‌تر از مدل‌های قبلی است. بسته به آنکه دکمه کوچک یا بزرگ را فشار داده‌اید میزان آب لازم برای سیفون کردن مجدد وارد مخزن می‌شود. بنابراین گاه به اندازه نیمی از مخزن و گاه به اندازه یک مخزن کامل آبگیری انجام می‌شود.

مکانیزم فلوتر توالت فرنگی

تا اینجا پاسخ سوال فلوتر توالت فرنگی چیست را داده‌ایم و با انواع فلوتر آشنا شده‌ایم. در ادامه به اهمیت این قطعه، عملکرد آن و خرابی فلوتر می‌پردازیم.

فلوتر توالت فرنگی چگونه کار می‌کند؟

همانطور که در بالا گفته شد، بعد از سیفون کردن و تخلیه توالت فرنگی کار فلوتر شروع می‌شود. از آنجایی که سطح آب بعد از سیفون کردن پایین می‌آید، توپ فنجانی داخل فلوتر نیز پایین آمده و با فشار به اهرم ورودی آب جریان ورودی را باز می‌کند. آب تا سطح لازم وارد مخزن شده و با فعال شدن مکانیسزم قطع کن دریچه آب ورودی بسته می‌گردد.

مهم ترین و اصلی‌ترین وظیفه فلوتر تنظیم سطح آب و میزان آبگیری است. بنابراین اگر فلوتر دچار مشکل و خرابی شود، فرایند سیفون کردن به درستی انجام نمی‌شود. همچنین این موضوع می‌تواند باعث مصرف بیش از حد آب شود.

رایج‌ترین مشکلات فلوتر توالت فرنگی چیست؟

هنگامی که سیفون توالت فرنگی خراب می‌شود، در اولین قدم فلوتر آن بررسی می‌گردد. اما مشکل فلوتر توالت فرنگی چیست چگونه می‌توان ایراد را برطرف کرد؟ موارد زیر رایج مشکلات فلوتر هستند که برخی از آنها به سادگی و برخی با تعویض فلوتر اصلاح می‌شوند.

اتصال نادرست فلوتر

یکی از مواردی که باعث عدم کارکرد درست سیفون می‌شود، بسته شدن غیر اصولی و نادرست فلوتر است. اگر از زبان نصب یا تعویض فلوتر با مشکل مواجه شده‌اید این احتمال وجود دارد که فرایند نصب به درستی انجام نشده باشد. برای رفع این مشکل باید مجدداً فلوتر را نصب کنید و بهتر است برای این کار از افراد متخصص کمک بگیرید.

عدم تنظیم شناور

در برخی از مدل‌های فلوتر این امکان وجود دارد که تنظیم یا رگلاژ فلوتر به علت فشار آب و موارد دیگر از حالت درست خود خارج شده باشد. این اتفاق بیشتر در مورد شناورهای قدیمی و دارای توپی رخ می‌دهد. همچنین ممکن است اتصال توپی به اهرم پاره شده باشد یا توپی سوراخ شده و به کف مخزن رفته باشد.

عدم تطابق سایز فلوتر

فلوترها در سایزهای مختلف تولید می‌شوند که باید با مخزن هماهنگی داشته باشند. هنگام تعویض فلوتر باید به این موضوع توجه کنید.

رفع مشکلات فلوتر

حال که متوجه شدید مشکلات فلوتر توالت فرنگی چیست؟ بهتر است ابتدا دلیل مشکل توالت فرنگی خود را پیدا کرده و سپس جهت رفع آن اقدام کنید.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    پیشنهادهایی برای شما
    پیشنهادهایی برای شما