کدام سیستم تخلیه توالت فرنگی بهتر است؟
آیا تا به حال در زمان انتخاب توالت فرنگی با انواع مدلها سیستمهای تخلیه توالت فرنگی روبرو شدهاید؟ آیا فرایند کار انواع مدلهای توالت فرنگی با هم متفاوت است؟ کدام سیستم تخلیه توالت فرنگی بهتر است؟ کدام سیستم تخلیه توالت فرنگی برای شما مناسبتر است؟
انتخاب یک توالت فرنگی مناسب تأثیر زیادی بر تجربه کاربری، مصرف آب و بهداشت محیط دارد. توالت های فرنگی دارای سیستمهای تخلیه متفاوتی هستند. یکی از عوامل مهم در عملکرد توالت فرنگی، سیستم تخلیه آن است. به همین دلیل لازم است بدانیم، کدام سیستم تخلیه توالت فرنگی بهتر است؟
در این مقاله از عمرانیاز، به مقایسه انواع سیستم های تخلیه پرداخته و برای اطلاعات بیشتر، انواع سیستمهای تخلیه شامل واترجت، توربوجت، آبشاری و گردابی معرفی شده و مزایا و معایب هر یک بررسی میشود. به این صورت انتظار میرود در پایان مطالعه این مطلب بتوانید توالت فرنگی با سیستم تخلیه مورد نیاز برای خود را انتخاب نمایید.
مقایسه سیستمهای تخلیه توالت فرنگی
در این بخش به مقایسه سیستمهای تخلیه توالت فرنگی میپردازیم تا بتوانیم بهترین به پاسخ را به سوال کدام سیستم تخلیه توالت فرنگی بهتر است بدهیم.
در اینجا مقایسه بین چهار سیستم تختهای رایج، یعنی سیستمهای گردابی، ریزشی، واترجت و توربوجت میباشد:
- قدرت تخلیه: سیستمهای گردابی بالاترین قدرت تخلیه را دارند، در حالی که سیستم آبشاری قدرت کمتری دارد.
- صدای تخلیه: سیستم گردابی بسیار کمصدا است، اما واترجت به دلیل فشار زیاد آب صدای بلندی تولید میکند.
- مصرف آب: سیستم توربوجت کمترین مصرف آب را دارد، در حالی که سیستمهای واترجت و آبشاری مصرف آب بیشتری دارند.
- نظافت کاسه: سیستمهای گردابی و توربوجت به دلیل جریان چرخشی آب، سطح کاسه را بهطور کامل تمیز میکنند.
- هزینه و نگهداری: شرایط تعمیر نگهداری تمامی مدلها مشابه هم است و در صورت بروز مشکل میتوانید قطعات سیفون را تعویض نمایید. به بیان دیگر میتوان گفت اوت مدلها به نوع طراحی و حرکت آب برمیگردد و قطعه خاصی در آنها استفاده نشده است.
انواع سیستمهای تخلیه توالت فرنگی
ما قبلا در مقاله ای دیگر، به معرفی انواع سیستم تخلیه توالت فرنگی به طور کامل پرداخته ایم؛ در ادامه در راستای موضوع این مقاله، برای اطلاعات بیشتر، به طور خلاصه به معرفی هرکدام از سیستم های تخلیه توالت فرنگی خواهیم پرداخت.
توالت فرنگی در طول زمان با تغییرات متفاوتی روبرو بوده و یکی از این تغییرات بهبود سیستم تخلیه آن است. با توجه به شرایط زیست محیطی و پیشرفت تکنولوژی، انتظار میرود توالتهای فرنگی بتوانند با مصرف آب کمتر و قدرت شستشوی بیشتر، تخلیه بهتری داشته باشد. سیستم های تخلیه در حال حاضر و به صورت نرمال در چهار حالت واترجت، توربوجت، آبشاری و گردابی طراحی و تولید میشود. سیستم مکشی نیز به تازگی طراحی شده و هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است. انتظار میرود در آینده سیستمهای تخلیه متفاوتی را شاهد باشیم که با مصرف آب کمتر قدرت تخلیه بالاتری داشته باشند و یا حتی خدمات متفاوتتری ارائه دهند.
سیستم واترجت (Washdown)
سیستم واترجت یکی از رایجترین و سادهترین مکانیزمهای تخلیه در توالت فرنگی است. این سیستم ترکیبی از مدل ریزشی و شوتینگ میباشد. در این سیستم، آب از سوراخهایی که در قسمت بالایی کاسه تعبیه شدهاند، بهصورت مستقیم وارد کاسه شده و مواد زائد را با فشار زیاد به سمت خروجی هدایت میکند.
مزایا سیستم تخلیه واترجت
- سیستم تخلیه واترجت نسبت به مدلهای دیگر، قدرت تخلیه بالایی دارد و در یک مرحله میتواند مواد زائد را بهطور کامل تخلیه کند.
- این سیستم تخلیه ساختار سادهای دارد که آن را از نظر هزینه مقرونبهصرفه میکند. بنابراین شما میتوانید یک قالب فرنگی با سیستم واترجت را با قیمت مناسبی تهیه نمایید.
- از طرف دیگر تعمیرات و نگهداری آن آسان است و در صورت بروز مشکل میتوان به راحتی آن را تعمیر کرد.
- میزان مصرف آب در سیستم تخلیه واترجت نسبتاً کم میباشد و این امر به دلیل ساختار طراحی مناسب آن است.
- صدای سیفون کردن نسبتاً کم است.
معایب سیستم تخلیه واترجت
- مصرف آب آن در مقایسه با سیستمهای مدرن بالاتر است.
- ممکن است پس از تخلیه، لکههایی در کاسه باقی بماند که نیاز به شستشو دارد.
- خروجی نسبتا کوچکی دارد و امکان گرفتگی آن نسبتا بالا است.
سیستم توربوجت (Double Cyclone)
سیستم توربوجت هم مانند سیستم واترجت از ترکیب دو سیستم تخلیه شکل گرفته است. این سیستم بر اساس مکانیزم شوتینگ و واش داون کار میکند. سیستم توربوجت یک نسخه پیشرفته است که از دو ورودی آب در کنارههای کاسه استفاده میکند. این سیستم آب را بهصورت چرخشی از بالا و لبه کاسه وارد کاسه کرده و به تخلیه و تمیز کردن کاسه کمک میکند. خروجی دیگر آب روبروی مجرای تخلیه میباشد.
مزایا سیستم تخلیه توربوجت توالت فرنگی
- در سیستم تخلیه توربوجت زمان تخلیه بسیار کوتاه است و این امر به دلیل وجود دو مکانیزم تخلیه به صورت ترکیبی میباشد.
- این سیستم نسبت به سایر سیستمهای تخلیه مصرف آب کمتری دارد و آن به دلیل طراحی بهینهتر است.
- به علت حرکت چرخشی، آب باعث تمیزی بهتر کاسه میشود و نیازی به شستشوی مجدد نیست.
- صدای تولید شده هنگام تخلیه کمتر از سیستم واترجت است. اگر نسبت به صدای تخلیه حساسیت دارید توالتهای با سیستم تخلیه توربوجت برای شما مناسب میباشد.
معایب سیستم تخلیه توربوجت
- در صورتی که توالت فرنگی به درستی نصب نشود، در عملکرد تخلیه اختلال ایجاد میشود.
- به دلیل فناوری خاص خود، قیمت اولیه نسبتا بالاتری دارد.
سیستم آبشاری یا ریزشی (Cascade)
این سیستم تخلیه توالت فرنگی با نامهای آبشاری، ریزشی و واش داون شناخته میشود. در این سیستم، آب بهصورت آبشاری از بالای کاسه وارد شده و به پایین حرکت میکند. آبشاری بودن تخلیه، جریان ملایمی ایجاد میکند که به تمیز کردن سطح داخلی کاسه کمک میکند. در این سیستم سوراخهای متعددی در لبه داخلی کاسه توالت فرنگی تعبیه شده آب از طریق این سوراخها جاری میشود.
مزایا سیستم تخلیه ریزشی
- از آنجایی که آب به صورت یکپارچه از بالا به پایین میریزد، سطح کاسه بهطور یکنواخت با آب شسته میشود.
- احتمال گرفتگی در این نوع سیستم تخلیه بسیار کم است.
معایب سیستم تخلیه ریزشی
- مصرف آب بالایی دارد که آن را برای مناطق با محدودیت منابع آب، نامناسب میکند.
- به علت جریان آب در زمان سیفون کردن صدای تخلیه زیاد است.
سیستم گردابی (Vortex)
یکی دیگر از سیستمهای تخلیه رایج سیستم تخلیه توالت فرنگی به صورت گردابی میباشد. در سیستم گردابی، آب بهصورت یک جریان چرخشی قوی وارد کاسه میشود و به ایجاد گردابی قوی کمک میکند که هم تخلیه مواد زائد و هم تمیز کردن کاسه را بهبود میبخشد. مجرای خروجی آب سیفون در زیر و کناره لبه نشیمن است و این موضوع باعث ایجاد حرکت آب در دور کاسه به صورت گردابی میشود.
مزایا سیستم تخلیه گردابی
- صدای بسیار کمی دارد و به همین دلیل برای استفاده در محیطهای آرام مناسب است.
- قدرت تخلیه بالایی دارد که حتی با مصرف آب کم نیز مؤثر عمل میکند.
- همچنین با سیفون کردن سطح کاسه بهطور کامل تمیز میشود.
معایب سیستم تخلیه گردابی
- زمان تخلیه سیستم گردابی نسبتا طولانی است.
- حجم آب مصرفی در این سیستم بیشتر از مدلهای دیگر میباشد.
سیستم مکشی (Vacuum-Assisted)
سیستم تخلیه توالت فرنگی به صورت مکشی، از جمله مدلهای خاص میباشد که به صورت عمومی و رایج از آن استفاده نمیشود. این سیستم در شرایط خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. احتمال میرود در آینده نه چندان دور شاهد استفاده از سیستم تخلیه مکشی در فضاهای بیشتری باشیم.
این سیستم از مکش هوا برای کمک به تخلیه استفاده میکند. ابتدا آب وارد کاسه شده و همزمان با تخلیه، هوا نیز مکیده میشود که باعث ایجاد فشار و تخلیه سریع و کامل میشود. از ویژگیهای این سیستم میتوان به مصرف آب بسیار کم اشاره کرد.
نکته پایانی
نکته بسیار مهمی که برای انتخاب سیستم تخلیه توالت فرنگی باید به آن دقت شود، بودجه و سلیقه فردی شما است. تمامی سیستمهای تخلیه گفته شده عملکرد مناسبی را ارائه میدهند؛ بنابراین بسته به شرایط خود میتوانید بهترین گزینه را برای خود انتخاب نمایید.