مزایا و معایب روشویی سنگی
امروزه طراحی داخلی سرویسهای بهداشتی به یک بخش مهم از دکوراسیون داخلی تبدیل شده است و انتخاب هر یک از اجزای سرویس بهداشتی اهمیت بالایی پیدا کرده است. در این بین علاوه بر زیبایی و هماهنگی عناصر با هم، کیفیت آنها نیز اهمیت دارد. یکی از گزینههای جذاب و لوکس برای سرویس بهداشتی، روشویی سنگی است که نه تنها زیبایی چشمنوازی دارد بلکه حس طبیعت و اصالت را نیز به فضا منتقل میکند.
اما آیا انتخاب روشویی سنگی انتخاب درستی است؟ برای آنکه بدانیم برای انتخاب روشویی به سراغ روشویی سنگی برویم یا نه؟، باید مزایا و معایب روشویی سنگی را به طور کامل بررسی نماییم. در این مقاله از عمرانیاز، به این موضوع می پردازیم و سعی کردهام تا انتخاب را برای شما آسانتر و مطمئنتر کنیم.
روشویی سنگی چیست؟
روشویی سنگی معمولاً از سنگهای طبیعی مانند مرمر، گرانیت، تراورتن یا سنگهای مصنوعی ساخته میشود. این مدل کاسه روشویی، به دلیل بافت و طرح طبیعی سنگ، جلوهای خاص به محیط میدهند. با استفاده از روشویی سنگی سرویس بهداشتی شما مجلل، لوکس و جاودانه به چشم میآید.
این روشویی گزینهای ایدهآل برای دکوراسیون داخلی با سبکهای زیر است:
- سبک مدرن و مینیمال
- سبک کلاسیک و مجلل
- سبک روستیک
مزایای روشویی سنگی
روشوییهای سنگی مزایای متعددی دارند و همین مزایا است که آنها را محبوب کرده است.
چند مورد از مزایای روشویی سنگی عبارتند از:
- زیبایی و لوکس بودن
- طول عمر بالا
- تنوع در طرح و رنگ
- حس طبیعت
- سازگاری با سبکهای مختلف
- نصب آسان
- و...
در ادامه به توضیح هرکدام می پردازیم.
۱- زیبایی و لوکس بودن
ظاهر طبیعی و جذاب سنگ باعث میشود روشویی سنگی انتخابی شیک و منحصربهفرد باشد. همچنین روشوییهای سنگی تنوع رنگی بالایی دارند و میتوان آنها را با هر سبک دکوراسیونی هماهنگ کرد.
۲- طول عمر بالا
سنگهای طبیعی مقاومت بالایی در برابر ضربه و خراش دارند و در صورت نگهداری مناسب، عمر طولانی خواهند داشت.
۳- تنوع در طرح و رنگ
هر قطعه سنگ طبیعی منحصر بهفرد است و میتوان آن را با سایر اجزای دکوراسیون هماهنگ کرد. همچنین سنگهای مصنوعی هم در تنوع بالایی تولید میشود و زیبایی منحصر به فردی دارند. تنوع در مدل و رنگ یکی از ویژگیهای روشوییهای سنگی میباشد.
۴- حس طبیعت
قرار گرفتن در طبیعت همیشه حال انسان را بهتر میکند. از آنجایی که امکان قرارگیری همیشگی در طبیعت برای بشر وجود ندارد افراد سعی میکنند تا با استفاده از عناصر طبیعی در زندگی و محیط خود، انرژی و حس و حال خود را بهبود دهند. سنگ هم یکی از عناصر طبیعت است. استفاده از سنگ حس طبیعی بودن و آرامش را به فضا منتقل میکند. به همین دلیل است که استفاده از روشهای سنگی حس و حال بهتری را به کاربر میدهد.
۵- سازگاری با سبکهای مختلف
همانطور که گفتیم، روشویی سنگی با سبکهای مدرن، کلاسیک و روستیک بهخوبی هماهنگ است.
۶- نصب آسان
روشوییهای سنگی ظاهری متفاوت خلاقانه و نو دارند در کنار این ظاهر جذاب، نصب آنها نیز بسیار آسان است و به راحتی میتوان آنها را در هر فضایی نصب و مورد استفاده قرار داد.
از دیگر مزایای انتخاب روشویی سنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیب دهی راحت
- مقاومت در برابر رطوبت و آب
- مقاومت در برابر ضربه و خط و خش
- تحمل وزن بالا در روشویی سنگی پایه دار
- نگهداری آسان
- لکه پذیری کم
معایب روشویی سنگی
در زمان انتخاب روشویی سنگی نمیتوان معایب آن را نادیده گرفت. بلکه لازم است مزایا و معایب را بررسی و برآورد کرد.
موارد زیر از جمله معایب روشویی سنگی میباشند:
- وزن سنگین
- نیاز به نگهداری خاص
- قیمت بالا
- احتمال آسیبدیدگی
- عدم امکان ترمیم
در ادامه به توضیح هرکدام می پردازیم.
۱- وزن سنگین
روشوییهای سنگی وزن زیادی دارند و این موضوع میتواند در زمان حمل و نقل مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین این موضوع امکان جدا کردن و جابجایی و نصب مجدد را دشوار میکند.
همچنین وزن زیاد روشویی سنگی امکان نصب آن به دیوار را کم میکند. برای اتصال روشویی سنگی به دیوار باید موارد مختلفی مورد بررسی قرار گیرد و اطمینان حاصل شود که با گذر زمان روشویی از دیوار جدا نمیشود. پیشنهاد میشود در صورت مناسب نبودن دیوار و شرایط از روشویی سنگی را به صورت پایهدار نصب نمایید.
۲- نیاز به نگهداری خاص
سنگهای طبیعی به مواد شوینده قوی حساساند و ممکن است لکهدار شوند. بنابراین در زمان شستشو حتماً باید از شویندههای مناسب سنگ استفاده شود. برای شستن روشوییهای سنگی نباید از هیچگونه مواد اسیدی استفاده شود.
۳- قیمت بالا
روشویی سنگی به دلیل جنس و فرآیند تولید، معمولاً گرانتر از دیگر روشوییها است.
۴- احتمال آسیبدیدگی
با اینکه سنگ مقاومت بالایی دارد، اما در صورت ضربه شدید ممکن است ترک بخورد یا بشکند.
۵- عدم امکان ترمیم
در صورتی که روشویی سنگی دچار خوردگی و ترک شود، امکان ترمیم آن وجود ندارد. بنابراین لازم است تا با نگهداری درست از بروز ترک و شکستگی جلوگیری کرد.
مقایسه روشویی سنگی، سرامیکی و شیشهای
اگر به دنبال طراحی خاص و لوکس برای سرویس بهداشتی خود هستید و مشکلی با هزینه بالاتر و نگهداری دقیقتر ندارید، روشویی سنگی بهترین انتخاب است؛ اما اگر به دنبال یک گزینه مقرونبهصرفه و آسان برای نگهداری هستید، روشویی سرامیکی گزینه بهتری خواهد بود. روشویی شیشه ای نیز برای افرادی که به دکوراسیون مدرن و متفاوت علاقه دارند، انتخاب خوبی است. روشوییهای شیشهای هم به مراقبتهای زیادی نیاز دارند و سختی نگهداری از آنها از روشوییهای سنگی بیشتر است.
هرچند انتخاب روشویی کاملاً به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد، اما هماهنگی آن با سبک کلی دکوراسیون داخلی اهمیت زیادی دارد. با بررسی مزایا و معایب روشویی سنگی، میتوانید انتخابی آگاهانهتر داشته باشید.
شاید برای تان مفید باشد:
تاثیر استفاده از روشویی سنگی در دکوراسیون
روشویی سنگی به دلیل جنس طبیعی و بافت خاص خود، فضایی متفاوت ایجاد میکند. استفاده از روشویی با سنگ گرانیت و مرمر، فضای سرویس بهداشتی را مجلل و لوکس میکند. همچنین شما میتوانید از روشوییهای سنگی مدرن با طراحیهای منحصر به فرد و زیبا نیز در سرویس بهداشتی خود استفاده کنید.
روشویی نقطه کانونی سرویس بهداشتی است و با سایر عناصر دکوراتیو مانند آینهها، کاشیها و چراغها، ترکیب جذابی میسازد و به همین دلیل است که نمیتوان در انتخاب آن سهل انگاری کرد.
روشوییهای سنگی به خاطر تنوع بالا در طرح و رنگ، با انواع سبک دکوراسیونها هماهنگ میشوند و نظر بسیاری از افراد را به خود جلب میکنند؛ به همین دلیل در اینجا به بررسی مزایا و معایب آنها میپردازیم تا انتخابی مطمئن داشته باشید.