معرفی انواع شیر روشویی

نیلوفر علیزاده
11 آذر 1403
معرفی انواع شیر روشویی

شیر روشویی یکی از مهم‌ترین اجزای سرویس بهداشتی است که علاوه بر کارایی، تأثیر بسزایی در زیبایی و جلوه‌ی دکوراسیون دارد. اگر قصد دارید شیر روشویی خود را تغییر دهید، بهتر است ابتدا انواع شیر روشویی را بشناسید. انتخاب شیر مناسب نه تنها به عملکرد بهتر کمک می‌کند بلکه به بهینه‌سازی مصرف آب نیز می‌انجامد. همچنین یک شیر زیبا و هماهنگ با دکوراسیون سرویس بهداشتی، کامل کننده دکوراسیون فضا است و زیبایی و هماهنگی را به نمایش می‌گذارد‌.

در این مقاله از عمرانیاز، به معرفی انواع شیر روشویی پرداخته‌ایم تا بتوانید در زمان انتخاب، مناسب‌ترین مدل شیرآلات را برای روشویی خود انتخاب کنید.

انواع شیر روشویی بر اساس نوع نصب

شیرآلات روشویی را می‌توان بر اساس نوع نصب به سه دسته شیرآلات هوشمند، روکار و توکار تقسیم کرد. در ادامه هر یک را به طور کامل معرفی کرده‌ایم.

انواع شیر روشویی بر اساس نوع نصب عبارتند از:

  • شیر روشویی روکار
  • شیر روشویی توکار
  • شیر روشویی هوشمند

در ادامه به معرفی هرکدام می پردازیم.

شیر روشویی روکار

شیر روشویی روکار

رایج‌ترین و ساده‌ترین نوع شیر روشویی، شیر روشویی روکار است که روی سطح روشویی نصب می‌شود. شیرآلات روکار تنوع بسیار زیادی دارد و در کنار این تنوع بالا و زیبایی ظاهری، تعمیر و نگهداری آنها نیز آسان است.

شیر روشویی توکار

شیر روشویی توکار

روشویی از نوع شیرآلات توکار، نسل جدیدتری هستند و داخل دیوار نصب می‌شود و تنها قسمت کنترل و خروجی آب دیده می‌شود. شیر روشویی توکار فضای کمتری را اشغال می‌کند و ظاهری مدرن دارد. نصب شیرآلات توکار به قبل از دیوارکشی برمی‌گردد و به طور کلی نصب و تعمیر آن نیاز به مهارت بیشتری نسبت به شیرآلات روکار دارد.

شیر روشویی هوشمند

شیرآلات هوشمند تنوع زیادی دارند و از مدل‌های ساده چشمی تا شیرآلات هوشمند که با فرمان‌های صوتی کار می‌کنند در این گروه قرار می‌گیرند. شیر روشویی هوشمند با استفاده از سنسورها یا فناوری‌های دیجیتال کار می‌کند و بسته به مدل، قابلیت‌ها و امکانات متعدد و مختلفی دارند. شیرآلات هوشمند برای صرفه‌جویی در آب و خانه‌های هوشمند بسیار مناسب هستند.

انواع شیر روشویی بر اساس نوع طراحی و عملکرد

در معرفی انواع شیر روشویی، مدل‌های مختلفی معرفی شده‌اند و که هم از نظر عملکردی، زیبایی، نحوه نصب و کنترل جریان آب با هم متفاوت هستند. هر یک از این مدل شیرآلات می‌توانند بهترین گزینه برای فضایی خاص باشند و انتخاب آنها به سلیقه و نیاز شما وابسته است.

انواع شیر روشویی بر اساس نوع طراحی و عملکرد عبارتند از:

  • شیر روشویی اهرمی
  • شیر روشویی پیچی
  • شیر روشویی تک پایه
  • شیر روشویی دو پایه
  • شیر روشویی سه پایه
  • شیر روشویی پایه بلند
  • شیر روشویی پایه کوتاه
  • شیر روشویی دیواری یا توکار
  • شیر روشویی فشاری
  • شیر روشویی چشمی
  • شیر روشویی پدالی
  • شیر روشویی لمسی

در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم.

1. شیر روشویی اهرمی

شیر روشویی اهرمی ساده‌ترین و محبوب‌ترین شیر روشویی است. این مدل دارای یک اهرم برای تنظیم همزمان دما و فشار آب است. محبوبیت زیادی به دلیل استفاده آسان آن است. بسیاری از مدل هایی که در بالا به آنها اشاره شد نیز به صورت شیرآلات اهرمی تولید می‌شود؛ این شیرها می توانند به صورت شیر روشویی ثابت یا شیر روشویی متحرک باشند.

2. شیر روشویی پیچی

شیرآلات قدیمی و برخی از مدل طراحی شیرآلات کلاسیک دارای دستگیره پیچی هستند که با استفاده از آن می‌توان فشار آب و دمای آب را تنظیم کرد. در این مدل شیر روشویی، برای تنظیم جریان آب باید دستگیره پیچی کنار یا بالای شیر را چرخاند. به طور معمول در این مدل شیرها، دو دستگیره پیچی مجزا برای آب سرد و گرم در نظر گرفته می‌شود.

شیر روشویی تک پایه

3. شیر روشویی تک پایه

در معرفی انواع شیر روشویی، اولین عنوان به شیر روشویی تک پایه تعلق می‌گیرد. شیر روشویی تک پایه متداول‌ترین مدل شیرآلات است. در این مدل شیر روشویی یک پایه وجود دارد و خروجی و اهرم کنترل آب روی آن قرار گرفته‌اند. این مدل شیر دارای یک اهرم یا دستگیره است که به تنظیم دما و فشار آب کمک می‌کند. تمامی شیرآلات اهرمی روکار ساده در این گروه جای می‌گیرند. شیر روشویی تک پایه یک مدل کاربردی و ساده برای تمامی فضاها می‌باشد. از آنجایی که شیر روشویی تک پایه فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند مناسب‌ترین گزینه برای فضاهای کوچک است.

شیر روشویی دو پایه

4. شیر روشویی دو پایه

شیر روشویی دوپایه دارای دو دستگیره یا اهرم جداگانه برای آب سرد و گرم است. برای نصب این شیر روی روشویی نیاز به ایجاد دو سوراخ می‌باشد. شیر روشویی دو پایه شباهت بیشتری به شیرآلات قدیمی دارد و به همین دلیل در طراحی و سبک دکوراسیون‌های سنتی و کلاسیک از آن استفاده می‌شود. از آنجایی که برای تنظیم دمای آب دو دستگیره در نظر گرفته شده، کنترل دمای آب کمی سخت است و لازم است برای ایجاد آب ولرم هر دو دستگیره را باز کرد.

شیر روشویی سه پایه

5. شیر روشویی سه پایه

شیر روشویی سه پایه از گروه طراحی‌های متفاوت است و محبوبیت زیادی ندارد. البته عدم محبوبیت به معنای عدم زیبایی آن نیست، بلکه می‌تواند به دلیل طراحی خاص و قیمت بالای آن باشد. برای نصب شیر روشویی سه پایه در زمان نصب سه سوراخ روی روشویی ایجاد می‌شود. یک سوراخ برای نازل آب سرد یکی برای نازل آب گرم و دیگری برای آبفشان است. شیر روشویی سه پایه برای سرویس‌های بهداشتی بزرگ با طراحی مجلل بهترین گزینه می‌باشد.

شیر روشویی پایه بلند

6. شیر روشویی پایه بلند

شیرآلات اهرمی در دو گروه پایه کوتاه و پایه بلند تولید می‌شوند. شیر روشویی پایه بلند برای روشویی‌های کاسه‌ای مناسب است. ارتفاع این شیر بیشتر از مدل‌های پایه کوتاه می‌باشد و استفاده از آن بسیار راحت است. این مدل اکثراً به صورت تک پایه طراحی می‌شود.

شاید برای تان مفید باشد: مزایای شیر روشویی پایه بلند

7. شیر روشویی پایه کوتاه

شیر روشویی پایه کوتاه یا شیر روشویی معمولی دارای ارتفاع کوتاهی است و روی روشویی نصب می‌گردد.

شیر روشویی دیواری یا توکار

8. شیر روشویی دیواری یا توکار

همانطور که در بخش معرفی انواع شیر روشویی بر اساس نوع نصب گفته شد، شیرآلات روشویی به صورت دیواری یا توکار هم تولید می‌شوند.

این مدل شیرآلات به دیوار متصل می‌شود و مناسب برای روشویی‌های مینیمال و مدرن است. بخش اصلی شیرآلات توکار در داخل دیوار قرار می‌گیرد و تنها اهرم کنترل دما و فشار آب و آب فشان روی دیوار دیده می‌شود. در برخی از مدل‌ها اهرم کنترل و آبفشان روی یک صفحه قرار دارند و در برخی مدل‌ها از هم مجزا هستند و در دو منطقه از دیوار نصب می‌شوند. طراحی مینیمال و مدرن این مدل شیر روشویی باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است. لازم به یادآوری است که نصب این شیرآلات متفاوت از شیرآلات روکار است و لوله کشی و مراحل اولیه نصب آن قبل از دیوارکشی انجام می‌شود.

9. شیر روشویی فشاری

به احتمال زیاد در گذشته در سرویس‌های بهداشتی عمومی شاهد استفاده از شیرآلات فشاری و پدالی بوده‌اید. شیرآلات فشاری اغلب در اماکن عمومی و برای صرفه‌جویی آب استفاده می‌شود. برای استفاده از این شیرآلات یک اهرم یا دکمه را باید فشار داد سپس آب به مدت مشخصی حدود ۱۵ ثانیه از نازل خارج می‌شود و بعد از آن به طور اتوماتیک جریان آب قطع می‌شود. این موضوع در صرفه‌جویی آب و عدم احتمال باز ماندن شیر آب بسیار تاثیرگذار است.

شیر روشویی چشمی

10. شیر روشویی چشمی

شیرآلات چشمی اولین نسل از شیرآلات هوشمند هستند که برای اماکن عمومی طراحی شده‌اند. این شیرآلات با حسگرهای مادون قرمز کار می‌کند و بدون تماس دست، آب را جاری می‌کند. به این صورت در زمان قرار گرفتن دست در زیر شیرآلات، سنسور آنها فعال شده و جریان آب را باز می‌کند و بعد از برداشتن دست، جریان آب قطع می‌شود. شیرآلات چشمی کاربردی ساده دارند و می‌توانند در صرفه‌جویی در مصرف آب نقش مهمی داشته باشد. همچنین به علت عدم تماس دست با بدنه شیرآلات از نظر بهداشتی هم مناسب می‌باشد. نگهداری و تعمیر شیرآلات چشمی پیچیده‌تر از دیگر شیرآلات می‌باشد و باید افراد متخصص جهت سرویس آنها اقدام کند.

11. شیر روشویی پدالی

در معرفی انواع شیر روشویی، به شیر پدالی می‌رسیم. شیر روشویی پدالی شکل منحصر به فردی از شیرآلات روشویی است که در اماکن عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد و محبوبیت کمتری هم دارد. در این مدل شیر با فشار دادن پدال پا، آب جریان می‌یابد و با برداشتن فشار از روی پدال جریان آب قطع می‌گردد. به علت عدم برخورد دست با اهرم کنترل جریان آب و رعایت موارد بهداشتی، این شیرآلات برای فضاهای عمومی و شلوغ مناسب هستند.

شیر روشویی لمسی

12. شیر روشویی لمسی

نسل جدید شیرآلات روشویی، شیرآلات لمسی است. لمسی با یک تاچ کوچک به بالای شیر جریان آب برقرار می‌شود. در این مدل‌ها کنترل دمای آب از قبل انجام شده و در همان لحظه نهایت با یک لمس کوچک نمی‌توان دمای آب را تنظیم کرد. این شیرآلات ظاهر مدرن و تکنولوژی پیشرفته دارد و در گروه شیرآلات هوشمند جای می‌گیرند.

شیرآلات هوشمند

13. شیرآلات هوشمند

همانطور که گفته شد، شیرالات هوشمند دامنه وسیعی از شیرآلات را شامل می‌شود. جدیدترین شیرآلات هوشمند روشویی قابلیت فرمان صوتی را دارند. دمای آب از قبل با استفاده از ریموت تنظیم شده و با فرمان صوتی جریان وصل و قطع می‌گردد. همچنین برخی از مدل‌ها دارای یک صفحه نمایشگر هستند که فشار آب و دمای آب را نشان می‌دهد.

نکات مهم در انتخاب شیر روشویی

در اینجا با معرفی انواع شیر روشویی تلاش کردیم تا شما شناخت کافی نسبت به انواع مدل شیرآلات روشویی داشته باشید و بتوانید مدلی مناسب با نیاز و شرایط خود را انتخاب نمایید.

در زمان انتخاب شیر روشویی رعایت برخی از نکات مهم است که در ادامه به طور مختصر به آنها می‌پردازیم:

  • جنس و کیفیت مواد: پیشنهاد می‌شود شیرآلاتی با کیفیت مناسب را انتخاب نمایید تا بتوانید طولانی مدت و بدون مشکل از آنها استفاده کنید. همچنین توجه به خدمات پس از فروش هم می‌تواند اهمیت داشته باشد تا در صورت بروز مشکل از خدمات اصولی و مناسب استفاده نمایید.
  • توجه به طراحی و رنگ: برای هماهنگی شیر با دکوراسیون سرویس بهداشتی توجه به طراحی شیر روشویی و رنگ آن اهمیت زیادی دارد. برخی از مدل‌ها در چند رنگ تولید می‌شوند و لازم است هنگام انتخاب رنگ و مدل طراحی توجه نمایید (برای اطلاعات بیشتر، مقاله شیرآلات چه رنگی خوبه؟ را مطالعه کنید!).

کاربرد انواع شیر روشویی

شیرآلات روشویی را نمی‌توان از سرویس بهداشتی حذف کرد؛ بنابراین کاربرد آنها برای همه مشخص است. مهمترین کاربرد شیر روشویی شستشو است. در این بین اگر طراحی شیرآلات به شکلی باشد که سهولت در شستشو را به همراه بیاورد، راحتی استفاده روزمره را دوچندان می‌کند.

یکی دیگر از کاربردهای شیر روشویی تاثیر آن در زیبایی و دکوراسیون فضا است. انتخاب یک شیر زیبا و هماهنگ با فضای سرویس بهداشتی، جلوه‌ای خاص به محیط می‌بخشد.

در کنار مطالب گفته شده، برخی از شیرآلات روشویی کاربردهای بیشتری دارند و خدمات متفاوتی را مانند باز و قطع شدن جریان آب به صورت اتوماتیک را در اختیار کاربر می‌گذارند و به این صورت استفاده از آنها راحت‌تر می‌شود.

شاید برای تان مفید باشد: معرفی انواع روشویی

جمع‌بندی

انتخاب شیر روشویی مناسب به نیازها، سلیقه و فضای موجود بستگی دارد. از مدل‌های ساده و کلاسیک تا هوشمند و پیشرفته، تنوع بالایی در بازار وجود دارد که می‌تواند تمام انتظارات شما را برآورده کند. با توجه به این راهنمای جامع و معرفی انواع شیر روشویی، می‌توانید بهترین انتخاب را برای زیبایی و کارایی فضای سرویس بهداشتی خود داشته باشید.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    پیشنهادهایی برای شما
    پیشنهادهایی برای شما