معرفی انواع روشویی

نیلوفر علیزاده
13 آذر 1403
معرفی انواع روشویی

آیا از اهمیت شناخت و لزوم معرفی انواع روشویی با خبر هستید؟ در زمان انتخاب روشویی وقتی با چند مدل روشویی روبرو می‌شوید، گزینه ایده‌آل کدام است؟

روشویی‌ها نه‌تنها یک بخش کاربردی بلکه عنصر مهمی در طراحی زیبای سرویس بهداشتی محسوب می‌شوند. به همین دلیل است که انتخاب روشویی سرویس بهداشتی اهمیت بالایی دارد. برای انتخاب روشویی مناسب باید به فضا و سبک دکوراسیون توجه شود. همچنین در نظر گرفتن سبک دکوراسیون روشویی، جنس و رنگ آن، تأثیر زیاد و مواردی بسیار مهم است. در این مقاله از عمرانیاز، انواع روشویی‌ها بر اساس مدل و جنس و همچنین طراحی‌های خاص معرفی می‌شوند تا شما بتوانید متناسب با طراحی و دکوراسیون فضای خود یک سرویس بهداشتی مناسب را انتخاب نمایید.

انواع روشویی بر اساس مدل

روشویی‌ها را می‌توان بر اساس جنس مدل و نوع طراحی به انواع مختلف تقسیم کرد.

در اینجا به طور کامل به معرفی انواع روشویی‌ها می‌پردازیم:

  • انواع روشویی بر اساس نوع نصب: روشویی پایه‌دار و بدون پایه
  • انواع روشویی بر اساس جنس: روشویی چینی، سنگی، سرامیکی و شیشه‌ای
  • انواع روشویی بر اساس فضای ذخیره سازی: روشویی کابینتی و روشویی بدون کابینت

در ادامه به معرفی انواع روشویی به طور کامل پرداخته شده تا بتواند انتخابی آگاهانه و مناسب با صرف دکوراسیون و نیازهای خود داشته باشید.

روشویی پایه‌دار

روشویی پایه‌دار

روشویی پایه دار، یک مدل کلاسیک، رایج و محبوب است و همه ما آن را در خانه خود یا دیگران دیده‌ایم. روشویی پایه‌دار از مدل طراحی‌های نسبتاً قدیمی‌تر به شمار می‌رود که در عین سادگی، زیبا و کارا می‌باشد. روشویی پایدار در اشکال و جنس‌های مختلفی تولید می‌شود. ساده‌ترین شکل روشویی پایه‌دار سرامیکی است که پایه به بدنه کاسه روشویی متصل شده و پایه‌ لوله‌کشی را مخفی می‌کند. این مدل روشویی برای سرویس‌های بهداشتی ساده یا کوچک مناسب است.

در مقابل روشویی‌ کابینتی پایه دار نیز وجود دارند که در گروه روشوی کابینتی قرار می‌گیرند. همچنین روشویی‌های پایه‌دار در دو جنس دیگر، چینی و سنگی هم تولید می‌شوند و در ادامه به آن می‌پردازیم.

روشویی دیواری

روشویی دیواری

روشویی دیواری نسل جدیدتر طراحی روشویی است. در این مدل طراحی که ابتدا در سبک دکوراسیون مدرن دیده می‌شد، روشویی به دیوار وصل می‌گردد و فضای زیرین آن کاملاً آزاد است. این ویژگی باعث مینیمال‌تر شدن فضا و بزرگتر دیده شدن فضای سرویس بهداشتی می‌شود. از آنجایی که این روشویی به دیوار متصل می‌شود و هیچ پایه‌ای ندارد، فضای زیر آن باز و قابل استفاده است. روشوی دیواری هم در جنس‌های مختلفی مانند چینی سرامیکی سنگی و کابینتی تولید می‌شود.

روشویی کابینتی

روشویی کابینتی

نوع دیگری از روشویی، روشویی کابینتی است. روشویی کابینتی معمولاً از جنس چوب و در برخی از مدل‌ها از جنس پی‌وی‌سی می‌باشد. روشویی کابینتی خود تنوع مدل بسیار زیادی دارد که شامل روشویی کابینتی مدرن، روشویی کابینتی کلاسیک و سلطنتی، روشویی‌ کابینتی پایه دار، روشویی کابینتی دیواری، روشویی کابینتی سنگی و غیره می‌شود.

در این مدل روشویی، کابینت‌ها و کشوهایی برای جمع آوری و نگهداری وسایل در زیر کاسه روشویی قرار دارد. این فضا برای نگهداری لوازم بهداشتی بسیار کاربردی است. همچنین یک فضای مجزا مخفی و زیبا در سرویس بهداشتی باعث نظم دهی بیشتر فضا می‌شود و کاربرد زیادی دارد. به علت محبوبیت بسیار زیاد روشویی کابینتی، این روشویی در طرح‌های متنوع طراحی و تولید می‌شود و مناسب برای هر سبک دکوراسیون از مدرن و مینیمال تا تجملاتی و  کلاسیک است.

شاید برای تان مفید باشد: مزایا و معایب روشویی کابینتی

روشویی کابینتی به علت محبوبیت بالا در انواع سبک های مختلف تولید می‌شود و در ادامه به معرفی انواع روشویی کابینتی می‌پردازیم:

روشویی کابینتی مدرن

روشویی کابینتی مدرن

منظور از روشویی کابینتی مدرن، روشویی کابینتی بدون پایه یا دیواری است. در این مدل، روشویی بر روی یک کابینت قرار می‌گیرد که هر دو به صورت وال هنگ به دیوار متصل هستند. در برخی از مدل‌ها روشویی روی کابینت نصب شده و یک تیکه است. فضای زیرین روشویی می‌تواند به صورت کشو یا کابینت باشد. این سبک از روشویی‌های کابینتی دارای طراحی مینیمال خطوط تمیز و ساده هستند و به راحتی با هر سبک دکوراسیون هماهنگ می‌شوند. بسته به ابعاد روشویی، روشویی کابینتی دیواری را می‌توان در فضاهای کوچک و بزرگ استفاده کرد.

روشویی کابینتی سلطنتی

روشویی کابینتی سلطنتی

نوع دیگری از روشویی‌های کابینتی، روشویی‌های کابینتی سلطنتی هستند. این مدل روشویی به شکلی طراحی شده تا ظرافت و جلال سلطنتی را به نمایش بگذارد. در طراحی این مدل اکثراً از رنگ طلایی استفاده شده و به جزئیات توجه ویژه‌ای شده است.

روشویی کابینتی چوبی

قدیمی‌ترین شکل روشویی‌های کابینتی، روشویی کابینتی‌های چوبی هستند. چوب به علت آسیب پذیری در برابر رطوبت بهتر است در فضاهای گرم و مرطوب مانند حمام استفاده نشود. روشویی کابینتی چوبی برای سرویس بهداشتی‌های با سبک دکوراسیون کلاسیک مدرن و روستیک مناسب هستند.

روشویی کابینتی زمینی

روشویی کابینتی زمینی

در بین معرفی انواع روشوی کابینتی، اصیل‌ترین روشویی کابینتی روشویی کابینتی زمینی یا پایه‌دار است. این مدل روشویی دارای پایه می‌باشد و روی زمین قرار می‌گیرد. فاصله ارتفاع زمین تا سطح روشویی با کابینت پر شده و فضای کافی برای قرار دادن وسایل را در اختیار افراد قرار می‌دهد. این کابینت روشویی ها در طرح‌های ساده تا سلطنتی تولید می‌شود و برای سرویس‌های بهداشتی با فضای کافی و بزرگ مناسب هستند.

روشویی کابینتی سنگی

روشویی کابینتی سنگی

در طراحی‌های جدید روشویی کابینتی، شاهد ترکیب این سبک از طراحی با سنگ طبیعی و مصنوعی هستیم. این مدل روشویی، بر روی فضای کابینتی سنگی قرار می‌گیرد. نکته مهم در مورد این روشویی کابینتی توجه به وزن آن و امکان نصب به صورت دیواری می‌باشد.

روشویی کنسولی

روشویی کنسولی

روشویی کنسولی به شکل خاصی از طراحی روشویی گفته می‌شود. ‌این نوع روشویی ظاهری ترکیبی دارد. کاسه روشویی معمولاً روی یک میز یا کنسول نصب می‌شود. این میز یا کنسول در واقع مشابه پایه روشویی است. روشویی کنسولی ظاهری بسیار کلاسیک و مجلل دارد.

انواع روشویی بر اساس نوع طراحی

روشویی‌ها را می‌توان بر اساس نوع طراحی نیز تقسیم بندی کرد و در معرفی انواع روشویی، به معرفی انواع روشویی بر اساس طراحی آنها نیز می‌پردازیم.

روشویی بدون لبه

یکی از رایج‌ترین مدل طراحی روشویی، طراحی روشویی بدون لبه است. در مدل روشویی اطراف کاسه روشویی یک سطح کاملا صاف می‌باشد. طراحی ساده و مینیمال و امکان شستشوی راحت این سبک طراحی روشویی را بسیار محبوب کرده است.

روشوی لبه‌دار

روشوی لبه‌دار

نوع دیگری از طراحی روشویی، روشویی لبه‌دار است که در این مدل، لبه پیشخوان کمی بالاتر از سطح آمده است. در واقع شاهد یک لبه سطح صاف و کاسه هستیم. این سبک از روشویی بیشتر برای روشویی‌های چوبی استفاده می‌شود که امکان پاشیده شدن آب به سطح زیرین را به صفر می‌رساند.

روشویی کاسه‌ای

روشویی کاسه‌ای

روشویی کاسه‌ای یک نمونه تازه و مدرن در طراحی روشویی است و بسیاری از طراحان داخلی از این سبک روشویی برای دکوراسیون‌های مدرن استفاده می‌کند. در این مدل، روشویی مانند یک کاسه در نظر گرفته می‌شود و بر روی سطح زیرین که می‌تواند کابینت یا پایه باشد نصب می‌گردد. برای این مدل روشویی‌ها از شیرآلات پایه بلند استفاده می‌شود.

روشویی یکپارچه

در معرفی انواع روشویی بیان کردیم که در برخی از مدل‌ها، روشویی و کابینت یا پایه آن از هم مجزا هستند و روی همدیگر نصب می‌گردند. در روشویی یک پارچه این اتفاق نمی‌افتد، بلکه روشویی و کابینت یا پایه آن کاملاً بر هم منطبق هستند و به صورت یکپارچه نصب می‌شوند. در این مدل امکان نفوذ آب از زیر روشویی وجود ندارد و نظافت و شستشوی آن بسیار راحت است. این روشویی برای سرویس‌های بهداشتی کوچک بسیار مناسب می‌باشد.

انواع روشویی بر اساس جنس

در معرفی انواع روشویی، روشویی‌ها را می‌توان بر اساس جنس آنها نیز تقسیم بندی کرد. روشویی‌ها با متریال‌های مختلفی تولید می‌شوند که در ادامه به آنها اشاره شده است.

روشویی سرامیکی

روشویی سرامیکی

روشویی سرامیکی قدیمی‌ترین شکل روشویی است و اقتصادی، مقاوم و پرکاربرد می‌باشد. این مدل به دلیل تنوع بالا در طرح و رنگ و مقاومت در برابر رطوبت، یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها است. روشویی سرامیکی در مدل‌های بسیار متعددی تولید می‌شود. قدیمی‌ترین شکل آن روشویی پایدار ساده است اما امروزه انواع مدل‌های کابینتی و وال هنگ آن را نیز شاهد هستیم.

شاید برای تان مفید باشد: مزایا و معایب روشویی سرامیکی

روشویی سنگی

روشویی سنگی

روشویی سنگی یک انتخاب ایده‌آل و لوکس است. طراحی و ساخت این روشویی لوکس با استفاده از سنگ‌های طبیعی یا مصنوعی انجام می‌شود و طرح‌های خود سنگ، این روشویی را جذاب و چشم نواز می‌کند. این مدل بادوام و شیک است اما وزن سنگین و قیمت نسبتا بالایی دارد. روشویی سنگی به صورت پایه‌دار و بدون پایه طراحی می‌شود.

شاید برای تان مفید باشد: مزایا و معایب روشویی سنگی

روشویی شیشه‌ای

روشویی شیشه‌ای

همانطور که از اسم روشویی شیشه ای مشخص است، این روشویی، از شیشه‌های نشکن ساخته شده است. در معرفی انواع روشویی، روشویی شیشه‌ای را می‌توان در گروه روشویی‌های لوکس قرار داد. ظاهری مدرن و متفاوت این روشویی آن را برای طراحی‌های خاص مناسب کرده است. لازم به ذکر است که روشویی‌های شیشه‌ای به نگهداری خاصی نیاز دارند و باید به طور مرتب تمیز شوند. تنوع مدل در روشویی‌های شیشه‌ای نیز بسیار زیاد است و می‌توان آنها را روی کابینت و یا بدون کابینت روی دیوار نصب کرد.

روشویی چینی

روشویی چینی بسیار به روشویی سرامیکی شبیه است اما ماهیت متریال آنها با هم متفاوت می‌باشد. این روشویی ظریف و بادوام با سطح صاف و براق است و در برابر جذب آلودگی و آب مقاومت بالایی دارد. این رشوه به صورت نیم‌پایه تولید می‌شود و نصب دیواری دارد.

روشویی فلزی

روشویی فلزی

اگر به دنبال یک روشویی خاص و منحصر به فرد، همچنین مناسب برای دکوراسیون‌های صنعتی هستید، به سراغ روش‌های فلزی بروید. طراحی مدرن و صنعتی این روشویی با دوام بالا آن را برای فضای خاص و صنعتی مناسب کرده است. این روشویی از استیل ضدزنگ یا فلزات دیگر ساخته می‌شود. روشویی‌های فلزی به خاطر سبک طراحی خاص، محبوبیت کمتری دارند و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای دیدن سایر مدل های انواع روشویی، از لینک های زیر استفاده کنید:

جمع‌بندی

در معرفی انواع روشویی مشخص شد که، روشویی‌های متنوع از نظر مدل، جنس و طراحی برای هر سبک و نیازی وجود دارد. با توجه به فضای سرویس بهداشتی و سبک دکوراسیون مورد نظر خود، شما می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید تا هم کاربردی و هم زیبا باشد. نکته بسیار مهم در زمان انتخاب، سبک دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی و متراژ آن می‌باشد.

شاید برای تان مفید باشد:

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    پیشنهادهایی برای شما
    پیشنهادهایی برای شما