تشخیص و حل مشکل نشتی روشویی در چند مرحله ی ساده

هرگونه نشتی آب در خانه مانند نشتی روشویی میتواند به یک مشکل جدی تبدیل شود و لازم است هرچه سریعتر برای تشخیص و حل این مشکل اقدام کرد. نشتی روشویی مشکلی است که میتواند خسارتهای بیشتری را به خانه وارد کند؛ از جمله آسیب به کابینت روشویی، دیوارها، کف، بوی نامطبوع در سرویس بهداشتی، هدر رفت آب و افزایش هزینه آب مصرفی را ایجاد میکند.
در این مقاله از عمرانیاز، ما به شما یاد خواهیم داد که چطور به صورت گامبهگام و در چند مرحله ساده مشکل نشتی روشویی را تشخیص و رفع کنید. با رعایت این مراحل میتوانید در زمان و هزینه صرفهجویی کنید و از مشکلات بزرگتر پیشگیری کنید.
اولین مرحله: شناسایی محل نشتی
نشتی ممکن است از مکانهای مختلفی در روشویی و شیرآلات نشأت بگیرد. به همین دلیل در اولین مرحله باید محل نشتی را شناسایی کنید.
پیدا کردن محل نشتی نیاز به کمی حوصله و صبر دارد. برای پیدا کردن نشتی باید تمامی قسمتها را با دقت بررسی کنید.
برای پیدا کردن نشتی روشویی میتوانید از مواردی که در ادامه بیان می کنیم بررسی خود را آغاز نمایید.
اتصالات لولهها
تمامی اتصالات لولههای آب گرم و سرد زیر روشویی را بررسی کنید. مطمئن شوید هیچ گونه ترک، شل شدگی یا پوسیدگی وجود ندارد. با یک دستمال دور اتصالات را خشک کرده و سپس ببینید آیا رطوبتی روی آن ایجاد شده یا نه! اگر بعد از خشک کردن، قطرات آب یا رطوبتی روی آنها دیده شد، یعنی نشتی از این قسمت میباشد.
شاید برای تان مفید باشد: نحوه تعویض شلنگ روشویی
آببندی دور روشویی
منظور از آب بندی روشویی، آب بندی اطراف آن در محل اتصال به دیوار میباشد. اگر آببندی در این ناحیه خراب شده باشد، آب به زیر روشویی نفوذ میکند. برای بررسی این مورد، میتوانید کمی آب در اطراف روشویی بریزید و ببینید آیا به زیر آن نفوذ میکند؟ همچنین میتوانید با دقت به اطراف روشویی نگاه کنید و ببینید آیا چسب محافظ که معمولاً چسب آکواریوم میباشد، در تمامی بخشها به طور یکسان و کامل قرار دارد یا نه؟ اگر چسب آکواریوم در بخشهایی دچار پارگی و پوسیدگی شده باشد آب میتواند به پشت روشویی نفوذ کند.
شیرهای آب و کارتریجها
نشتی ممکن است از شیر آب یا کارتریج داخلی آن باشد. شیر آب را باز و بسته کنید و به نشتی احتمالی توجه داشته باشید. آیا هنگام بستن شیر آب چکه میکند؟ اگر شیر به درستی بسته نمیشود مشکل از کارتریج آن میباشد.
برای بررسی بدنه شیرآلات هم میتوانید شیرآلات را با یک دستمال پارچهای کاملاً خشک کنید. کمی صبر کنید و سپس ببینید آیا قطره آبی روی آن یا در اطرافش مشاهده میکنید؟ اگر نشتی از بدنه شیرآلات میباشد لازم است شیرآلات را تعویض نمایید.
شاید برای تان مفید باشد:
- تعویض کارتریج شیرآلات اهرمی
- تعویض کارتریج شیر KWC
- تعویض مغزی شیر اهرمی قهرمان
- تعویض مغزی شیر اهرمی شایان
مرحله دوم: بستن آب و تمیز کردن ناحیه نشتی
برای جلوگیری از ورود بیشتر آب به ناحیه آسیبدیده، امکان کنترل جریان آب و راحتی کار، ابتدا آب را از شیر اصلی زیر روشویی یا شیرهای اصلی قطع کنید. شیر آب را باز کنید و از قطع بودن جریان آب اطمینان حاصل نمایید.
سپس، ناحیه نشتی را با استفاده از یک پارچه خشک کنید. این کار به شما امکان میدهد که منبع دقیق نشتی را پیدا کرده و بدون اتلاف وقت روی آن کار کنید.
ابزار لازم را هم در دسترس قرار دهید. اگر قصد دارید اتصالات زیر روشویی را باز کنید، حتماً یک سطل در نزدیکی خود داشته باشید تا آب باقیمانده در لوله را داخل سطل بریزید.
استفاده از دستکش هم بسیار مهم است و از آسیب دیدن و کثیف شدن دستتان جلوگیری میکند.
مرحله سوم: تعویض یا تعمیر اتصالات آسیبدیده
بعد از پیدا کردن محل نشتی، بستن آب و تمیز کردن محل مورد نظر، نوبت به مرحله سوم تعمیر یا تعویض قطعات آسیب دیده میرسد. در این مرحله شما ابتدا باید بررسی کنید که مشکل تان با تعمیر برطرف میشود یا نیاز است قطعات مورد نظر را خریداری و تعویض نمایید. اگر قطعات دچار شکستگی شدهاند و یا کارتریج شیر به خوبی کار نمیکنند، لازم است آنها را تعویض نمایید.
در ادامه نحوه تعمیر هر یک از اتصالات مربوط به نشتی روشویی بیان شده است.
تعویض واشرهای آسیبدیده
واشرها از جمله بخشهای حیاتی در جلوگیری از نشتی هستند. در شیرآلات، واشرها و کارتریج، مسئولیت اصلی قطع جریان آب را بر عهده دارد و خرابی هر یک میتواند باعث نشتی آب شود. اگر واشرها قدیمی یا پوسیده شدهاند، تعویض آنها ساده است و در بسیاری از موارد مشکل را حل میکند.
مراحل زیر را برای تعویض واشر دنبال کنید:
- باز کردن شیر آب: ابتدا با استفاده از آچار مناسب، شیرهای آب سرد و گرم را باز کنید. باز کردن شیر آب به مدل آن بستگی دارد. برای باز کردن شیرآلات قدیمی و دارای دو دستگیره میتوانید از آچار فرانسه استفاده کنید. برای باز کردن شیرآلات اهرمی لازم است از آلن مخصوص شیر استفاده کنید و اهرم را باز نمایید تا به واشر و کارتریج دسترسی پیدا کنید.
- جدا کردن واشر قدیمی: پس از جدا کردن شیر، بسته به مدل شیر، واشر را پیدا کرده و آن را به آرامی بیرون بیاورید. میتوانید یک فیلم کوتاه بگیرید تا نحوه قرارگیری واشر و دیگر قطعات را به یاد بسپارید و در زمان بستن شیر از آن استفاده کنید.
- نصب واشر جدید: واشر جدید باید کاملاً مشابه و هم سایز واشر قبلی باشد. واشر تهیه شده را در جایگاه قبلی قرار دهید. میتوانید واشر و قطعات را مطابق با فیلمی که در زمان باز کردن شیر گرفتهاید، جای گذاری کنید.
- بستن شیر: پس از نصب واشر، شیر را دوباره سر جای خود ببندید و مطمئن شوید که محکم و به درستی بسته شده است.
محکم کردن اتصالات شل شده
اگر نشتی از اتصالات شل شده زیر روشویی است، میتوانید به سادگی با محکم کردن آنها مشکل را رفع کنید.
مراحل زیر را برای محکم کردن اتصالات شل شده طی کنید:
- بررسی اتصالات: تمام اتصالات زیر روشویی، از جمله اتصالات بین لولههای آب و سیفون را بررسی کنید. محلی که اتصالات شل شده را پیدا کنید. اطمینان حاصل کنید که نشتی تنها به دلیل شل شدگی اتصالات است و تمامی لولهها کاملاً سالم و بدون کوچکترین سوراخی هستند. در صورت مشاهده سوراخ یا ترک آنها را تعویض نمایید.
- محکم کردن اتصالات شل: با استفاده از آچار مناسب، اتصالات شل را به دقت محکم کنید. میتوانید از نوار تفلون هم برای محکم شدن اتصالات و جلوگیری از نشتی مجدد استفاده کنید. بهتر است واشرهای قرار گرفته در زیر روشویی را هم چک کنید، زیرا ممکن است نشتی به خاطر پوسیدگی آنها باشد.
- آزمایش اتصالات: بعد از محکم کردن اتصالات و در صورت لزوم تعویض آنها یا تعویض واشرها، شیر اصلی آب را باز کرده و مسیر را بررسی نمایید. بهتر است این کار را با کمی احتیاط انجام دهید تا در صورت لزوم بتوانید سریعاً شیر آب را ببندید.
تعمیر یا تعویض آببندی روشویی
اگر مشکل نشتی روشویی از آببندی روشویی باشد، باید به تعویض یا تعمیر آن بپردازید. بسته به اینکه میزان خرابی آب بندی یا همان چسب آکواریوم یا چسبهای ضد آب دور روشویی چقدر است، روند تعمیر تغییر میکند. اگر بخشهای کمی از چسب کنده شده یا سوراخهای روی آن ایجاد شده میتوانید تنها همین بخشها را با چسب آکواریوم پر کنید. اما اگر خرابی سرتاسری است، بهتر است آن را تعویض نمایید.
- پاک کردن آببندی قدیمی: با استفاده از ابزار مناسب یا یک کارد، آببندی قدیمی را از اطراف روشویی جدا کنید.
- تمیز کردن: محل آب بندی را از هر گونه گرد و غبار و مواد اضافی پاک کنید تا آببندی جدید به خوبی بچسبد.
- چسب کاری و آب بندی جدید: از یک چسب سیلیکونی مقاوم در برابر آب، مانند چسب آکواریوم، استفاده کنید و آن را به طور یکنواخت در اطراف روشویی بزنید. دقت کنید که چسب باید کاملاً یکنواخت زده شود. تمامی بخشهایی که روشویی با دیوار در ارتباط است را با چسب پوشش دهید.
- انتظار برای خشک شدن: اجازه دهید چسب به مدت 24 ساعت خشک شود و سپس از آن استفاده کنید. بهتر است یک یا دو روز هم محل نشتی را مجدد چک کنید تا مشکل کاملاً برطرف شده باشد.
مرحله آخر: بررسی و تست نهایی
هرچند که در هر مرحله گفته شده در بالا، مرحله را به عنوان بررسی آورده ایم، اما بررسی و اطمینان از رفع مشکل نشتی آب اهمیت بالایی دارد. بعد از رفع مشکل چند روزی را با دقت محل نشتی و دیگر بخشهای روشویی را بررسی کنید تا از درستی روند تعمیر اطمینان حاصل نمایید.
شاید برای تان مفید باشد:
- نکاتی در مورد تمیز کردن و ضدعفونی کردن روشویی
- افزایش طول عمر روشویی با استفاده از مواد شوینده مناسب
- راهنمای خرید روشویی بر اساس بودجه ی شما
نتیجهگیری
امکان تشخیص و حل مشکل نشتی روشویی در چند مرحله ساده امکان پذیر است. نشتی آب نه تنها به حفظ سلامتی خانه شما کمک میکند، بلکه از هزینههای اضافی برای تعمیرات و قبوض هم جلوگیری میکند. بنابراین برای رفع مشکل، ابتدا محل نشتی را پیدا کنید و با انجام مراحل ذکر شده، مشکل را برطرف نمایید. بعد از تعمیر مطمئن شوید که مشکل نشتی بهطور کامل برطرف شده است.