معرفی انواع سینک آشپزخانه

نیلوفر علیزاده
21 آذر 1403
معرفی انواع سینک آشپزخانه

سینک ظرفشویی یکی از مهم‌ترین تجهیزات آشپزخانه است که علاوه بر جنبه عملکردی، بر زیبایی و هماهنگی دکوراسیون آشپزخانه تأثیر می‌گذارد. با توجه به انواع سینک ظرفشویی و تنوع بالای آنها، انتخاب یک سینک مناسب نیازمند شناخت انواع سینک آشپزخانه و توجه به جنس، نوع نصب، تعداد لگن و حتی برند تولیدکننده است.

در این مقاله از عمرانیاز، به معرفی انواع سینک آشپزخانه پرداخته‌ایم و مزایا و معایب آنها را بررسی کرده‌ایم تا بتوانید سینک ظرفشویی مناسب نیاز و آشپزخانه خود را انتخاب و تهیه نمایید.

معرفی انواع سینک آشپزخانه [سینک ظرفشویی]

سینک آشپزخانه یا همان سینک ظرفشویی را می‌توان بر اساس موارد مختلفی از جمله نحوه نصب، جنس، تعداد لگن و برند تقسیم بندی کرد. در ادامه هر یک از موارد را به طور مجزا بررسی کرده‌ایم.

انواع سینک ظرفشویی بر اساس تعداد لگن

یکی از مواردی که در زمان تقسیم بندی انواع سینک ظرفشویی تعیین کننده است، تعداد لگن می‌باشد. تعداد لگن و اندازه سینک یکی از آیتم‌های مهم برای خرید این محصول است. این موضوع به آزادی عمل کاربر مرتبط می‌شود.

انتخاب تعداد لگن به فضای شما هم وابسته است. آشپزخانه‌های کوچک که اندازه سینک آنها محدود است می‌توانند از سینک‌های یک و دو لگن استفاده کنند. بنابراین در زمان انتخاب سینک بر اساس تعداد لگن به اندازه فضای خود دقت کنید.

سینک یک لگن

سینک یک لگن

سینک تک لگن یک بخش واحد دارد و ممکن است در کنار آن سینی قرار گرفته باشد یا فاقد سینی باشد. این سینک برای آشپزخانه‌های کوچک و خانواده‌های کم جمعیت مناسب است. همچنین اگر فضای آشپزخانه شما کوچک و محدود است، سینک تک لگن تنها انتخاب شما می‌باشد. از معایب سینک تک لگن می‌توان به عدم فضای کافی برای شستشوی ظروف بزرگ اشاره کرد.

سینک دو لگن

سینک دو لگن

سینک دو لگن، پرطرفدارترین نوع سینک آشپزخانه است و مدل‌های مختلفی دارد. در برخی مدل‌ها هر دو سینک یک اندازه و در برخی یکی بزرگتر و دیگری کوچک‌تر است. به این صورت دو فضای مجزا در اختیار شما قرار می‌گیرد و امکان شستشوی ظروف بزرگتر را هم فراهم می‌کند‌. در صورتی که فضای کافی در آشپزخانه خود دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم از سینک‌های دو لگن استفاده نمایید.

سینک سه لگن

سینک سه لگن

سینک سه لگن برای استفاده حرفه‌ای یا آشپزخانه‌های صنعتی طراحی شده است و در آن دو لگن بزرگ و یک کوچکتر می‌باشد. البته مدل‌های ساده و خانگی آن نیز طراحی شده و در بازار موجود می‌باشد. در این مدل سینک، یک فضای کوچک در بین دو سینک بزرگ قرار گرفته است. فضای مورد نیاز برای نصب این مدل سینک کمی بیشتر از مدل‌های دو لگن می‌باشد بنابراین برای انتخاب حتماً به ابعاد آن توجه کنید.

طراحی لگن سینک آشپزخانه

یکی دیگر از مواردی که در مورد انواع سینک آشپزخانه بر اساس لگن، لازم به ذکر است، جهت طراحی لگن‌ها است. در سینک‌های دو لگن غیر همسایز لگن سمت راست یا چپ می‌تواند بزرگتر باشد. همچنین صفحه زهکش یا سینی سینک می‌تواند در سمت راست یا چپ قرار گیرد. توجه به این موضوع به چپ دست یا راست دست بودن شما و نوع دکوراسیون فضای داخلی آشپزخانه، محل قرارگیری یخچال و گاز برمی‌گردد.

انواع سینک ظرفشویی بر اساس تعداد سینی

 سینی یا زهکش سینک، یکی از مواردی است که می‌تواند باعث تنوع سینک‌های ظرفشویی شود.

سینک تک سینی

سینک تک سینی

بیشتر سینک‌های دو لگن موجود در بازار دارای یک صفحه زهکش یا سینی نیز هستند. این صفحه می‌تواند در سمت راست یا چپ قرار گیرد.

سینک دو سینی

سینک دو سینی

برخی از مدل سینک ظرفشویی به صورت دو سینی طراحی می‌شوند. وجود دو سینی باعث افزایش کارایی و فضای خشک‌کن سینک می‌شود. این امر در طراحی سینک‌های یک لگن و دو لگن دیده می‌شود.

سینک بدون سینی

برخی از سینک‌های ظرفشویی، فاقد سطح زهکش یا سینی هستند. این طراحی برای آشپزخانه‌های مدرن با فضای محدود مناسب است.

سینک بدون سینی بیشتر در مدل‌های یک لگن روکار و تمامی مدل‌های توکار دیده می‌شود.

انواع سینک ظرفشویی بر اساس نوع نصب

در معرفی انواع سینک آشپزخانه، نمی‌توان تقسیم بندی بر اساس نحوه نصب را نادیده گرفت. سینک‌های ظرفشویی بر اساس نوع نصب هم تقسیم بندی می‌شود.

نوع نصب سینک به سبک طراحی فضای داخلی آشپزخانه برمی‌گردد. سینک آشپزخانه بر اساس نوع نصب شامل سینک ظرفشویی روکار، توکار، زیر کار، کنجی، پیشبند، ایستگاه کاری و پیانویی می‌شود.

انتخاب نوع نصب سینک ظرفشویی نه‌تنها بر ظاهر آشپزخانه بلکه بر راحتی استفاده و میزان نگهداری آن تأثیر می‌گذارد.

سینک توکار

سینک توکار

سینک ظرفشویی توکار، از جمله مدل‌های جدید سینک آشپزخانه به حساب می‌آید. در این روش نصب، چهارچوبی برای سینک در سطح کابینت برش داده می‌شود تا سینک داخل آن قرار بگیرد. عرض سینک توکار کمتر از عرض کابینت است و اطراف سینک با کابینت احاطه می‌شود. در نهایت سینک داخل سطح کابینت قرار می‌گیرد و لبه‌های آن روی سطح کابینت دیده می‌شود.

سینک توکار طراحی مدرن و زیبایی دارد. این مدل برای انواع کابینت، خصوصاً کابینت‌های MDF و هایگلاس مناسب است. برخلاف تصور، نگهداری از سینک توکار آسان است، زیرا لبه‌ها از ریختن آب به بیرون جلوگیری می‌کنند. البته احتمال پاشیده شدن آب به اطراف هم وجود دارد. اگر از جمله خانواده‌های پر رفت و آمد هستید و به طور مداوم از سینک ظرفشویی استفاده می‌کنید، در صورت استفاده از سینک ظرفشویی توکار، بعد از استفاده باید سطح دور سینک را نیز خشک نمایید.

مزایای سینک توکار
  • امکان نصب بر روی تمامی پیشخوان‌ها
  • تنوع بالای مدل
  • ظاهری مدرن و جذاب
  • تنوع رنگ

سینک روکار

سینک روکار

سینک روکار معمولاً از جنس استیل ساخته می‌شود و از سینک‌های نسل قدیم است. عرض سینک روکار با عرض کابینت یکسان است و روی سطح کابینت قرار می‌گیرد. سطح پشتی سینک به دیوار می‌چسبد و لبه جلویی آن هم با لبه پیشخوان تراز می‌شود.

مزایا سینک روکار
  • کاهش احتمال خیس شدن و آسیب دیدن کابینت
  • نصب ساده و سریع
  • نیازی به برش دقیق کابینت ندارد
  • قابلیت تعویض آسان بدون آسیب به کابینت
  • قیمت مناسب

از معایب سینک ظرفشویی روکار هم می توان به ظاهر کمتر مدرن و جذاب، تنوع محدود مدل و احتمال تجمع آب و آلودگی در اطراف لبه‌ها اشاره کرد.

شاید برای تان مفید باشد: تفاوت سینک روکار و توکار

سینک زیرکار

سینک زیرکار

سینک ظرفشویی زیر کار یا سینک زیر صفحه ای، جدیدترین نوع سینک آشپزخانه است. نحوه نصب این مدل به سینک توکار شباهت دارد، اما سینک از بالا در چهارچوب مشخص شده قرار می‌گیرد. لبه آن قابل مشاهده نیست و شیر روی کانتر وصل می‌شود. برای نصب شیر ظرفشویی باید سوراخی را روی کانتر ایجاد کرد.

قیمت سینک ظرفشویی زیرکار از دیگر مدل‌ها بالاتر است. از آنجایی که به زیر پیشخوان متصل می‌شود نباید آن را بیش از حد سنگین کرد.

مزایا سینک زیرکار
  • ظاهر یکپارچه و مینیمال
  • ظاهری زیبا و جذاب
  • مناسب آشپزخانه‌های مدرن
  • تمیز کردن آسان
  • مناسب برای صفحات کابینت ضد آب مانند سنگ گرانیت، کورین یا کوارتز

سینک باکسی

سینک باکسی

سینک باکسی یا سینک جعبه‌ای که برخی آن را سینک دست ساز نیز می‌نامند، شکل جدیدی از سینک آشپزخانه است. در طراحی این سینک تمامی زوایا ۹۰ درجه بوده و هیچ انحنایی به چشم نمی‌خورد. لگن سینک باکسی هم بدون انحنا است. این مدل از سینک‌ها به صورت توکار یا زیر صفحه‌ای کار می‌شوند.

مزایای سینک باکسی
  • مناسب برای آشپزخانه‌های بزرگ
  • فضای داخلی بیشتری نسبت به سینک‌های معمولی
  • طراحی خاص و متفاوت، مناسب برای آشپزخانه‌های مدرن
  • مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار

سینک ظرفشویی پیانویی

سینک ظرفشویی پیانویی

ظرفشویی پیانویی هم یکی دیگر از مدل طراحی‌های سینک ظرفشویی است که در حال حاضر در گروه سینک ظرفشویی‌های وارداتی قرار دارد. این سینک دارای بخش‌های مختلف بوده و امکان پاشش آب در چند شکل مختلف را داراست.

خرید سینک آبشاری پیانویی 3 کلیده وارداتی

انواع سینک ظرفشویی بر اساس جنس

تا اینجای کار به معرفی انواع سینک آشپزخانه بر اساس طراحی ظاهری پرداختیم و در ادامه قصد داریم انواع سینک ظرفشویی بر اساس جنس را معرفی کنیم. جنس سینک ظرفشویی تأثیر زیادی بر دوام، ظاهر، و کارایی آن دارد. هر جنس ویژگی‌های خاص خود را دارد که انتخاب آن به سبک آشپزخانه و نیازهای شما بستگی دارد.

سینک استیل ضدزنگ

سینک استیل ضدزنگ

سینک‌های استیل ضدزنگ یکی از پرطرفدارترین انواع سینک هستند و معمولاً از استیل با درجه 18/10 (18٪ کروم و 10٪ نیکل) ساخته می‌شوند که باعث افزایش مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و لکه‌ها می‌شود. این جنس سینک آشپزخانه قدیمی‌ترین نوع سینک است که دوام بالا و قیمت مناسب آن باعث شده تا این سینک به عنوان پرفروش‌ترین سینک آشپزخانه معرفی شود.

سینک آشپزخانه استیل، برای استفاده در فضاهای صنعتی، کارگاهی و خانگی مناسب است. این سینک با انواع مدل دکوراسیون‌ها نیز هماهنگ می‌شود.

مزایا سینک استیل
  • سبک و مقاوم
  • مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی و حرارت
  • قابل شستشو با اکثر شوینده‌ها
  • قیمت مناسب و اقتصادی
  • طراحی متنوع و هماهنگ با اکثر دکوراسیون‌ها

سینک چدنی

سینک چدنی

این نوع سینک از چدن ساخته شده و با یک لایه لعاب محافظ پوشیده می‌شود. لعاب باعث براقیت و مقاومت بیشتر در برابر آب و رطوبت می‌شود. چدن یک ماده تخریب ناپذیر است و مقاومت بسیار بالایی دارد به همین دلیل سینک‌های چدنی طول عمر و دوام بسیار زیادی دارند.

سینک چدنی به دلیل وزن بالای خود به کابینت‌های مقاوم نیاز دارند و برای آشپزخانه‌های کلاسیک و قدیمی مناسب هستند.

مزایا سینک چدنی
  • نظافت آسان
  • بسیار مقاوم و بادوام
  • عایق صوتی عالی (صدای آب هنگام برخورد با سینک کاهش می‌یابد.)
  • حفظ دمای آب برای مدت طولانی
  • ظاهر کلاسیک و لوکس

سینک گرانیتی

سینک گرانیتی

سینک گرانیتی ساخته شده از ترکیب گرانیت و رزین است و معمولاً نسبت 80٪ گرانیت و 20٪ رزین استفاده می‌شود. این ترکیب، ظاهری شیک و مقاوم ایجاد می‌کند. سینک‌های گرانیتی تحمل دما تا ۵۳۷ درجه فارنهایت را دارند اما به منظور افزایش طول عمر آنها بهتر است در تماس با ظروف بسیار داغ قرار نگیرند. نصب سینک گرانیتی باید با دقت و مراعات خاصی انجام شود، بنابراین در زمان نصب از افراد ماهر کمک بگیرید. سینک گرانیتی برای آشپزخانه‌های مدرن و لوکس مناسب می‌باشد و قیمت بالایی دارد.

مزایا سینک گرانیتی
  • بسیار مقاوم در برابر خط و خش
  • تنوع در رنگ و طراحی
  • ضد باکتری به دلیل ساختار غیر متخلخل
  • صدای کم هنگام برخورد آب با سطح سینک

شاید برای تان مفید باشد: پرفروش ترین سینک ظرفشویی گرانیتی

سینک سرامیکی

سینک سرامیکی

تا چندی پیش از سرامیک برای تولید روشویی و وان‌های حمام استفاده می‌شد اما در سال‌های اخیر تولید کنندگان سینک آشپزخانه هم اقدام به تولید سینک ظرفشویی سرامیکی می‌کند. سرامیک ظاهری زیبا و درخشان دارد. این نوع سینک معمولاً در آشپزخانه‌های مدرن و روستیک دیده می‌شود.

مزایا سینک سرامیکی
  • مقاوم در برابر لکه، حرارت و مواد شیمیایی
  • ظاهر کلاسیک و براق
  • تمیز کردن آسان
  • تنوع رنگی بالا

سینک شیشه‌ای

سینک شیشه ای یکی دیگر از انواع سینک ظرفشویی می‌باشد. این نوع سینک از ترکیب شیشه‌ای مقاوم و استیل ساخته شده است. معمولاً صفحه سینک از شیشه نشکن است و لگن آن از استیل است. البته در برخی از مدل‌ها تمامی سینک از شیشه نشکن ساخته شده است. سینک شیشه‌ای مستعد آسیب و خرابی بسیاری است و برای فضاهای بسیار کم استفاده مناسب می‌باشد.

مزایا سینک شیشه‌ای
  • جلوه‌ای لوکس و مدرن
  • زیبا و جذاب
  • تنوع طراحی

سینک سنگ طبیعی و مرمر

سینک سنگ طبیعی و مرمر

این سینک‌ها از سنگ‌های طبیعی مانند مرمر یا گرانیت خالص ساخته می‌شوند. از آنجایی که این سینک‌های ظرفشویی از سنگ‌های طبیعی ساخته می‌شوند، جذابیت بسیار زیادی دارند. از ویژگی‌های سینک مرمر می‌توان به مقاومت بالا، تحمل فشار و ضربه اشاره کرد. البته به دلیل سختی بالای سنگ مرمر امکان شکسته شدن ظروف چینی و بلور در آن بالا است. این سینک برای آشپزخانه‌های لوکس و با سبک دکوراسیون خاص مناسب می‌باشد.

مزایا سینک مرمر
  • ظاهری خاص و منحصربه‌فرد
  • مقاومت بالا در برابر حرارت و ضربه

سینک مسی

سینک آشپزخانه مسی بسیار محدود بوده تنها در ثبت دکوراسیون‌های خاص به چشم می‌خورد. این سینک را می‌توان در گروه سینک ظرفشویی‌های دست‌ساز جای داد.

برندهای مطرح تولیدکننده سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی توسط برندهای مطرح داخلی و خارجی تولید می‌شود و شما می‌توانید براساس بودجه و سلیقه فردی خود، سینک ایرانی یا سینک وارداتی را انتخاب کنید. تنوع مدل در هر یک از برندها بسیار بالا است.

از جمله برندهای ایرانی برتر در زمینه تولید سینک ظرفشویی می‌توان به برندهای زیر اشاره کرد:

  • اخوان
  • ایلیا استیل
  • بیمکث
  • کن
  • استیل البرز
  • داتیس
  • گرانیکو

نکات مهم در زمان انتخاب نوع نصب سینک ظرفشویی

در زمان انتخاب سینک آشپزخانه، توجه به برخی از نکات اهمیت بالایی دارد و می‌تواند به شما برای انتخاب محصولی بهتر کمک کند:

  • فضای آشپزخانه: در آشپزخانه‌های کوچک، سینک‌های توکار یا زیر صفحه‌ای فضای بیشتری ایجاد می‌کنند.
  • جنس کابینت: برخی از سینک‌ها (مانند زیر صفحه‌ای) نیازمند کابینت‌هایی با مقاومت بالا در برابر رطوبت هستند. همچنین برای نصب سینک‌های سنگین کابینت مقاوم نیاز است.
  • سبک دکوراسیون: سینک‌های توکار و زیر صفحه‌ای برای سبک‌های مدرن و مینیمال مناسب‌اند، در حالی که سینک‌های روکار برای طراحی‌های کلاسیک یا قدیمی‌تر کاربرد دارند.
  • میزان استفاده: در آشپزخانه‌هایی که استفاده زیادی از سینک می‌شود، دوام و مقاومت سینک اهمیت بیشتری نسبت به زیبایی آن دارد.
  • هزینه: سینک‌های استیل به‌صرفه‌تر هستند، اما اگر بودجه بیشتری دارید، گزینه‌های گرانیتی و سرامیکی ارزش بررسی کردن را دارند.
  • سهولت در تمیز کردن: سینک‌های گرانیتی و استیل به دلیل غیرمتخلخل بودن تمیز کردن آسانی دارند.

شاید برای تان مفید باشد:

سخن پایانی

در این مقاله ما با معرفی انواع سینک ظرفشویی با نکات و توضیحات لازم، تلاش کردیم مسیری را فراهم کنیم تا در بتوانید سینک ظرفشویی مناسب خود را انتخاب کنید.

برای انتخاب و خرید سینک ظرفشویی مناسب، لازم است موارد مختلفی را در نظر بگیرید. در ابتدا شما باید انواع سینک ظرفشویی را به خوبی بشناسید و مزایا و معایب آنها را بدانید که دراین مقاله به آنها پرداختیم؛ همچنین لازم است میزان استفاده خود، نوع نیاز و شرایط تان را در نظر بگیرید. در نهایت سینک ظرفشویی که بیشترین هماهنگی را با نیاز شما دارد را انتخاب نمایید.

نکات دیگری که برای انتخاب سینک ظرفشویی باید به آن توجه کنید، کیفیت اندازه و طراحی ظاهری سینک می‌باشد.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    پیشنهادهایی برای شما
    پیشنهادهایی برای شما