تنظیم و تعمیر شناور توالت فرنگی
یکی از قطعات مهم در عملکرد سیفون توالت فرنگی، فلوتر است. فلوتر توالت فرنگی مهمترین قطعه در سیفون است و حجم آب را کنترل میکند. این قطعه در پر شدن مخزن و تخلیه مخزن عملکرد مهمی دارد و خرابی آن باعث عدم کارکرد درست سیفون میشود. بنابراین اگر فلوتر یا شناور توالت فرنگیتان خراب شده است بهتر است هرچه سریعتر جهت تعمیر شناور توالت فرنگی اقدام کنید تا بتوانید به راحتی از توالت فرنگی استفاده نمایید. با عمرانیاز همراه باشید.
فلوتر توالت فرنگی چیست؟
قبل از اینکه به توضیح تعمیر شناور توالت فرنگی بپردازیم، بهتر است به صورت دقیق توضیح دهیم که اصلا فلوتر توالت فرنگی چیست؟
فلوتر به معنی شناور است و به هر جسمی که در مایعی شناور باشد و در کنار آن بتواند حجم مایع را کنترل کند، فلوتر گفته میشود. در تعریف دقیق تر فلوتر باید گفت، به آن بخش شناور در دستگاه یا قطعه کنترل حجم سیال فلوتر یا شناور گفته میشود.
فلوتر یکی از قطعات مهم در سیفون توالت فرنگی است و که وظیفه انتقال آب و تخلیه تانگ ذخیره آب را برعهده دارد. در برخی مواقع فلوتر به خوبی کار نمیکند و اختلالی در عملکرد سیفون ایجاد میکند و در این حال نیاز به تعمیر و یا تعویض فلوتر توالت فرنگی میباشد. گاه لازم است اقدام به تنظیم فلوتر توالت فرنگی کرد تا بتوان میزان آب ذخیره شده در مخزن را تعیین کرد.
نشانه های خرابی فلوتر یا شناور
نشانههای مختلفی وجود دارد که بیان میکند باید جهت تعمیر شناور توالت فرنگی اقدامی کرد.
به عنوان مثال موارد زیر می تواند به دلیل خرابی شناور (فلوتر) باشند:
- قطع نکردن شناور توالت فرنگی
- نشتی توالت فرنگی و سرریز شدن آب
- پر نشدن مخزن آب توالت فرنگی
- تخلیه ناکامل آب به کاسه
در این مواقع نیاز است تا اقدام به تعمیر فلوتر توالت فرنگی کرد و با تعمیر و یا تعویض آن میتوان مشکل خرابی توالت را برطرف کرد. در ادامه نحوه تعمیر و تعویض فلوتر توالت فرنگی بیان شده است.
روش های رفع مشکل شناور توالت فرنگی
برخی از مشکلاتی که در توالت فرنگی (برای اطلاعات بیشتر به مقاله مشکلات توالت فرنگی مراجعه کنید!) ایجاد میشود، مانند عدم تنظیم سطح آب توالت فرنگی، به دلیل تنظیم نبودن و یا خرابی فلوتر یا شناور هست و برای رفع این مشکل لازم است این قطعه مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت نیاز تنظیم و یا تعمیر شود و اگر لازم بود کاملا تعویض شود.
همچنین تنظیم توالت فرنگی دو زمانه هم به عهده فلوتر دو زمانه است. بنابراین اگر سیفون توالت فرنگی شما دو زمانه است در زمان تعویض به سراغ فلوترهای دو زمانه بروید.
در توالت فرنگیهای قدیمی از شناور و زنجیر استفاده شده است و در مدلهای جدید تمام این ساختار در داخل یک استوانه به نام فلوتر جای گرفته است. بنابراین اگر توالت فرنگی شما قدیمی است به احتمال زیاد در مخزن آن شناور توپی و زنجیره را میبینید و اگر از مدلهای جدید باشد یک استوانه داخل آن جای گرفته است.
مشکلات زیر به دلیل خرابی فلوتر یا شناور رخ میدهند. پس اگر توالت فرنگی شما با مشکلات زیر مواجه است نگاهی به فلوتر آن بیندازید.
سرریز شدن آب
یکی از مشکلات رایج توالت فرنگی که به دلیل خرابی فلوتر رخ میدهد، سرریز شدن آب از تانک است. این امر به دلیل بسته نشدن درست و کامل فلوتر رخ میدهد. اگر شناور توالت فرنگی کج قرار بگیرید، فشار وارده به آن به طور کامل و لازم به شیر منتقل نمیشود، درنتیجه شیر توالت فرنگی بسته نخواهد شد.
برای رفع این مشکل لازم است شناور توالت فرنگی تنظیم شود.
خرابی توپی فلوتر
در داخل فلوتر یک قطعه دیگر به نام توپی وجود دارد که در داخل آن هواست و هیچ حفرهای ندارد و کاملا سبک است. به دلیل سبک بودن آن و در واقع سبک بودن فلوتر، این قطعه روی آب شناور است. در برخی موارد به دلایل مختلف ممکن است توپی سوراخ شود. توپی داخل فلوتر قابل تعویض نیست و باید کل فلوتر تعویض شود. اما در مدلهای قدیمیتر، توپی یا شناور در داخل مخزن دیده میشود. خرابی توپی بیشتر مربوط به این مدل از سیفون توالت فرنگی میشود. این توپهای پلاستیکی به مرور زمان پوسیده شده و سوراخ میشوند. در صورت سوراخ شدن آب به سرعت به داخل آن نفوذ میکند و سنگین میشود و به پایین و کف مخزن میرود. هنگامی که شناور بر روی آب شناور نباشد، عملکردی ندارد.
برای رفع مشکل و داشتن عملکردی درست نیاز به تعویض شناور توالت فرنگی است.
اگر سوراخ ایجاد شده کوچک باشد می توان با تعمیر توپی توالت فرنگی مجدد از آن استفاده کرد. برای تعمیر توپی سوراخ شده، سوراخ آن را پیدا کنید و با سرنگ آب را از داخل آن خارج کنید و با چسب ضد آب مانند چسب پیویسی سوراخ را بپوشانید. البته در این صورت احتمال بروز مجدد مشکل بسیار زیاد است و بهتر است توپی را کاملا تعویض کنید. توپی یا شناور سیفون فرنگی قیمت بالایی ندارد و تعویض آن کم هزینه و راحت است.
نکات مهم در تعویض فلوتر
یکی از عواملی که موجب کارکرد نادرست فلوتر میشود، مناسب نبودن سایز آن برای حجم مخزن است. فلوتر باید بتواند به خوبی در داخل مخزن حرکت کند و اگر ندازه مناسبی نداشته باشد حرکت آن در زمان درست انجام نمیشود. در هنگام خرید شناور حتما به سایز آن توجه کنید و اگر شناخت و اطلاعاتی ندارید از فروشنده کمک بگیرید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید.
نحوه تعویض فلوتر توالت فرنگی
قبل از آنکه جهت تعویض فلوتر اقدام کنید لازم است اقدام به تهیه فلوتر مناسب کنید و سپس برای تعویض فلوتر توالت فرنگی مراحل را یکبهیک طی کنید:
- مطابق با سایز مخزن توالت فرنگی خود، یک فلوتر تهیه کنید. هنگام خرید فلوتر مدلهای باکیفیت و برندهای شناخته شده را الویت قرار دهید؛ جنس فلوتر در طول عمر مفید آن تاثیر گذار است. سایز و ارتفاع شناور نیز باید هماهنگی کاملی با مخزن داشته باشد زیرا در غیر این صورت عملکرد درستی ندارد.
- در ابتدا شیر آب توالت فرنگی را ببندید و یک بار سیفون کنید تا مخزن خالی شود. اجازه دهید آب داخل مخزن تماما خالی شود.
- در زیر تانک مخزن، لوله انتقال آب قرار گرفته است؛ آن را باز کنید. برای بازکردن پیچ اتصال از آچار استفاده کنید. در این هنگام آب سرازیر میشود و صبر کنید تا جریان آب تمام شود. حال شیر فلوتر را باز کنید و آن را خارج کنید.
- ارتفاع میله و لوله را اندازه بگیرید تا از صحت اندازه آن مطمئن شوید. فلوتر جدید باید کاملا هم سایز با قبلی باشد.
- فلوتر و میله جدید را مطابق با قبلی و یا دستورالعمل روی بستهبندی جعبه شناور، در جای خود قرار دهید.
- بعد از قرار دادن شناور، نوبت به قرار دادن شیر فلوتر است. این شیر یا قفل در بستهبندی محصول موجود است. آن را در زیر مخزن قرار دهید. ابتدا با دست آن را جای دهید و سپس با کمک آچار آن را محکم کنید.
- شلنگ آب را به شیر فلوتر وصل کنید.
- میله فلوتر را به دریچه تخلیه مخزن وصل کنید. اگر این میله پلاستیکی بلند است میتوانید آن را به اندازه مناسب درآورید.
- شیر آب را باز کنید و تست کنید تا از صحت کار و اتصالات مطمئن شوید.
اگر در زمانه تعمیر شناور توالت فرنگی یا فلوتر با مشکل مواجه شدید، بهتر است از افراد متخصص در زمینه کمک بگیرید و کار را به کاردادن بسپارید.
معرفی انواع شناور توالت فرنگی
انواع مختلفی از شناور توالت فرنگی وجود دارد و میتوان آنها را به چند دسته اصلی تقسیم کرد که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند.
در زیر به معرفی و توضیح مختصری از هر نوع شناور پرداختهایم:
- شناورهای مکانیکی: این نوع شناورها از قدیمیترین و رایجترین مدلهای شناور توالت فرنگی هستند. عملکرد آنها بر اساس مکانیزم سادهای از تغییر ارتفاع آب در مخزن و بالا و پایین رفتن یک توپ یا فلوتر به همراه یک میله فلزی است. این تغییر ارتفاع باعث باز و بسته شدن شیر آب ورودی به مخزن میشود. در شناورهای مکانیکی، تنظیم ارتفاع فلوتر نقش مهمی در کنترل سطح آب دارد. بیشتر توالتهای فرنگی قدیمی این مدل شناور را دارند و در مخزن آنها یک توپ یا شناور پلاستکی دیده میشود. شناور مکانیکی ساده، قابل اعتماد و ارزانتر نسبت به مدلهای پیشرفتهتر است و نیاز به تنظیم دستی برای کنترل سطح آب دارد.
- شناورهای الکتریکی: شناورهای الکتریکی از سنسورها برای تشخیص سطح آب استفاده میکنند. این سنسورها به جای استفاده از مکانیزمهای مکانیکی، با تغییرات سطح آب در مخزن فعال میشوند و شیر آب را باز و بسته میکنند. این نوع شناورها دقت بالاتری دارند و میتوانند به صورت خودکار تنظیم شوند. ویژگیهای شناور الکتریکی شامل دقت بالا در کنترل سطح آب، نیاز کمتر به تنظیمات دستی و مناسب برای توالتهای مدرن و پیشرفته است.
- شناورهای دیافراگمی: این نوع شناورها از یک دیافراگم برای کنترل جریان آب استفاده میکنند. دیافراگم به یک میله متصل است که با تغییر سطح آب حرکت میکند و باعث باز و بسته شدن شیر آب میشود. این نوع شناورها معمولاً از مواد مقاوم به خوردگی ساخته میشوند و برای محیطهای دارای آب سخت مناسب هستند. شناور دیافراگمی مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و برای محیطهای با آب سخت مناسب است.
برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید:
سخن پایانی
در زمان تعمیر شناور توالت فرنگی باید شناوری متناسب با مدل توالت فرنگی را انتخاب کرد و معمولا بهترین انتخاب، انتخاب شناوری مشابه شناور قبلی است.